Rektörümüz Yeni Okuma Salonun Açılışına Katıldı.

25.05.2024 21:48

Fakültemizde, öğrencilerin ve akademisyenlerin kullanımı için düzenlenen “İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Güzide Yılmaz Okuma Salonu” açıldı. Açılış töreni, üniversitemizin değerli rektörü Prof. Dr. Mustafa ALİCAN, rektör yardımcısı Prof. Dr. Yaşar KARADAĞ, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talat KÖRPINAR ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Faruk ALTUNÇ'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Salonun yapımını üstlenen İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep YILMAZ KURT, konuşmasında okuma salonunun açılmasından duyduğu gururu ve mutluluğu dile getirdi. Üniversitemize geldikten kısa bir süre sonra annesini kaybettiğini ve bu süreçte öğrencilerinden çok büyük destek gördüğünü belirten Prof. Dr. Yılmaz Kurt, çok sevdiği öğrencilerinin rahat bir çalışma ortamına sahip olmalarını sağlamak için böyle bir girişimde bulunduğunu belirtti. Prof. Dr. Zeynep Yılmaz Kurt ayrıca üniversite yönetiminin salona annesinin ismini vermeyi uygun görmesinden de büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Sıcak ve samimi bir ev hissi verecek şekilde düzenlenen salonun kendine ait geniş bir kitap koleksiyonu bulunmakta ve bu koleksiyon, bölüm öğrencilerinin yanı sıra diğer bölüm öğrencilerinin de kullanımına açık olacak. Salon, sınav dönemlerinde öğrencilerin dersleri üzerine tartışma ve fikir alışverişinde bulunabilecekleri bir ortam oluşturacak ve bölümün akademik toplantıları ile diğer önemli etkinlikler için de kullanılacaktır. Böylece salon, hem öğrencilere hem de akademisyenlere hizmet ederek, bölümün akademik yaşamına katkıda bulunacaktır.

Açılışta, misafirler okuma salonunu gezerek incelemelerde bulundu.Yeni okuma salonunun, öğrencilerimize ve akademisyenlerimize ilham vermesi dileğiyle, hayırlı olmasını temenni ederiz.