Muş Alparslan Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Celal Öney Osmanlı Dijital Arşivinde belge arama ve satın alma işlemlerinin nasıl gerçekleştiği hakkında bir seminer verdi.

03.05.2024 06:30

Doç. Dr. Celal Öney, 25.04.2024 tarihinde Muş Alparslan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü As 103 nolu sınıfta saat 11.00’de Osmanlı Arşivinde Belge Arama başlıklı semineri verdi. Seminerde Öney Cumhurbaşkanlığı Osmanlı Arşivi web sitesini tanıtarak sitede özellikle öğrenciler için yararlı yayın ve eğitimleri tanıttı. Sonrasında sitenin Belge Tarama modülene girerek arşiv belgelerinin tarandığı alanı inceleyerek bulunan belgelerinin araştırmacının sayfasına nasıl eklendiğini ve sonrasında bu belgelerin nasıl satın alındığı hakkında bilgi verdi. Seminer sonunda öğrencilerin sorunlarını cevaplayan Öney, her tarih öğrencisinin mutlaka bu web sitesini incelemesi ve takip etmesinin gerekliliğini vurguladı. Seminer sonrasında Tarih Araştırmaları Topluluğu Başkanı Doç. Dr. Yegane Çağlayan, Doç. Dr. Celal Öney’e teşekkür belgesi takdim etti.