“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Etkinliği Gerçekleştirildi

08.03.2024 07:24

Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nün topluluğu olan Sinema ve Edebiyat Topluluğu; Bahar Dönemi etkinliklerinin ilki olan “ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü” adlı paneli 1071 Malazgirt Kongre Merkezi C Salonu’nda düzenledi. Saat 13:30 da başlayan etkinliğe hocalarımız ve öğrencilerimiz katıldı.

Panel’in açılış konuşmasını Sinema ve Edebiyat Topluluğu’nun akademik danışmanı İbrahim Burçin ASNA yaptı. Topluluk hakkında bilgi veren ve bu dönem için yapmayı planladıkları etkinlikler hakkında bilgilendirmeler yapan ASNA, panalistlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. Daha sonra İletişim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Zeynep Zelal KIZILKAYA ve Felsefe Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih IŞIK birer sunum yaptı. Dr. Kızılkaya “Medya ve Kadın” adlı sunumunda; kadının yazılı ve görsel basındaki algılanma biçimine dikkat çekerek, kadının genellikle olumsuz bir takım imgelerle işlendiğini eleştirdi. Dr. Işık ise: “Neden 8 Mart” adlı sunumunda 8 Mart’ın kadın mücadelesindeki önemine vurgu yaptı. Sunumunda 8 Mart’ 1877 yılında yaşananların bir işçi ve sınıf mücadelesi olduğunun altını çizen Işık, kadınların bugünkü kazanımlarının o günkü mücadeleye borçlu olduğunu ileri sürdü. Panelin sonunda konuşmacılar, izleyicilerin sorularına cevap verdikten sonra kendilerine teşekkür belgesi verildi.