Öğrencilere Yönelik Sosyoloji Alanında Kariyer Söyleşisi Düzenlendi.

12.12.2023 19:30

Fakültemizde, Sosyoloji Bölümü lisans ve mezun öğrencilere yönelik kariyer söyleşisi düzenlendi. Söyleşi; Öğr. Gör. İbrahim Burçin ASNA koordinatörlüğünde; Prof. Dr. Zeynep YILMAZ KURT ve Doç. Dr. Mehmet Ali AYDEMİR'in katılımlarıyla gerçekleşti. Söyleşide hocalarımız; eğitim süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları, iş bulma ve iş görüşmelerinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında öğrencilere tecrübelerini paylaştılar. Özellikle yüksek lisans ve doktora süreçlerinde öğrencilerin nelere dikkat etmeleri gerektiğini ifade ettiler.

Söyleşi sonrası katılımcı hocaların, öğrencilerin sorularını yanıtladığı interaktif bir oturum gerçekleşti. Bu oturumda öğrenciler sordukları sorularla mezuniyet sonrası kariyer planlaması yaparken hocalarımızın deneyim ve bilgilerinden faydalandılar.

Öğr. Gör. İbrahim Burçin ASNA, öğrencilere yönelik yaptığı açıklamada; mezuniyet sonrası kariyer yolculuklarını şekillendirmede yardımcı olmak adına bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığını belirti. Söyleşinin üniversite hocalarının bilgi ve deneyimlerini paylaşarak öğrencilere farklı bir perspektif kazandırdığını ifade etti. Gerçekleştirilen bu etkinlikle;  kariyer yapmayı hedefleyen öğrencilere akademisyenlerin bir araya gelmesinin önemli olduğunu; samimi bir ortamda gerçekleştirilen bu söyleşinin herkese farklı bir deneyim yaşattırdığını ifade etti.