Fakültemizde Erasmus Semineri ve Yarışma Heyecanı

07.12.2023 00:44

Üniversitemiz öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Yahya ADANIR, uluslararası öğrenci değişim programlarından biri olan Erasmus'un önemine vurgu yapmak ve öğrencilere bu deneyimi yaşama şansı sunmak amacıyla bir seminer düzenledi. Seminerde, Erasmus programı kapsamında öğrencilere sunulan olanaklar, başvuru süreci ve deneyimler paylaşıldı.

Seminer kapsamında, Üniversitemizdeki Erasmus faaliyetleri hakkında çeşitli sayısal veriler de katılımcılara sunuldu. Bu veriler arasında, kaç öğrencinin programa katıldığı, hangi ülkelerle değişim yapıldığı gibi bilgiler yer aldı. Ayrıca, Erasmus deneyimine katılan öğrencilerin edindiği dil becerileri, kültürel deneyimler ve akademik gelişim konularında da bilgiler paylaşıldı.

Üniversitemizde düzenlenen Erasmus Semineri, öğrencilere yurtdışı deneyimi kazanma fırsatı sunarken, bir yandan da düzenlenen yarışma ile katılımcılara heyecanlı anlar yaşattı.

Seminerin en dikkat çeken bölümlerinden biri ise Erasmus Yarışması oldu. Katılımcıların, Erasmus ile ilgili genel bilgiye sahip olmalarının yanı sıra, programla ilgili detaylı bilgileri içeren sorulara verdikleri doğru yanıtlarla yarıştığı etkinlik büyük ilgi gördü. Yarışmanın birincisi, Erasmus programıyla ilgili seminerde endindiği bilgilerle soruları başarıyla yanıtlayan öğrenci oldu. Birinci olan öğrenci, ödül olarak Powerbank kazandı.